Met een glimlach dacht ik terug aan de twee momenten die we gevist hadden dit jaar. Gezellig! Gewoon een dag gedeeld met net zo´n enthousiaste hobby idioot als ikzelf ben. Maar wat mij het meest aanspreekt tijdens deze dagen is dat wij samen volop genieten. Genieten van de natuur en onze mooie hobby.

Er is veel veranderd op hengelsport gebied. Op het moment dat ik dit schrijf voel ik me een beetje oud. Maar in de media en online gaat het vaak enkel nog over aantallen en de grootste vissen vangen. Maar zelden lees ik over genieten. Genieten van de natuur, genieten van die ene aanbeet, genieten van een misser, genieten van de sport, genieten van de omgeving, genieten van de momenten die je samen doorbrengt, genieten van het speculeren van aassoorten en technieken.

Vissen is geen vangen, vissen is genieten!

De Kerstkaart werd weer geschreven. We hadden mooie momenten beleefd tijdens onze poldersessies. Inmiddels ben ik zelf ook in het bezit van de polderspecial van VNV. Ik heb dan ook voorgesteld om zoveel mogelijk polders in Nederland te gaan bevissen. Nieuw water, nieuwe belevenissen. Samen Nederland ontdekken, samen het avontuur aangaan.

Vol enthousiasme werd dit idee ontvangen. Het plan is gemaakt:

We gaan snoeken in alle polders van Nederland!

Een tweede hobby waar ik met veel plezier aan werk is online communicatie. Al snel had ik besloten om onze poldersessies vast te gaan leggen. Zowel in beeld als verhaal. Gewoon omdat ik het leuk vind, zodat ik even kan nagenieten. Wellicht leest iemand het en denkt hij, dat genieten is zo gek nog niet. Wellicht verspreid ik meer de visie: vissen is geen vangen, maar vissen is genieten!

Zoals we onze Kerstkaar afsloten:

Tight lines!