Vistrip naar Polder Mastenbroek

Een polder die ons hart gestolen heeft. Niet alleen op basis van de visstand, de natuur en omgeving, maar ook om dat deze een praktisch en centraal punt heeft ten opzichte van onze reistijd. Via Google maps de route maar weer eens uitgestippeld. Toch weer een stuk gevonden, waar we nog niet geweest zijn. Enkel een keer bij langs gereden op een zeer koude en ijzige dag. 

De mooiste stekken leveren niet altijd vis op

We zijn vergeten er een foto van te maken, maar werkelijk prachtige stekken met bruggen, vispassages, splitsingen en noem maar op. En dat levert dat geen vis op. Al vlot kom je dan tot de conclusie dat elke stek eigenlijk mooi is. En door…

Roofblei in Polder Mastenbroek

Tijdens een visdag zoeken we heerlijk elk onze eigen route. Heerlijk de polder ontdekken. Links, rechts, overal is water. Weer zo’n mooie stek onder een brug zou toch vis op moeten leveren? En dat deed het ook. Een zware dreun op de hengel en volle bak actie. Deze kon wel eens (heel) groot zijn, maar al vlot kwam ik er achter dat dit helemaal geen snoek was. Ik heb wel eens vaker gelezen over roofblei in de polder. Voor mij de eerste in een echte polder. En direct één van formaat: 78cm. 

Onbekend maakt onbemind

Waar ik persoonlijk nog wel eens moeite heb met doorvissen op (lange) onbekende poldersloten zonder resultaat, met de beperktheid van een visdag in tijd, daar heeft Simon altijd alle rust. “Het komt wel”. En altijd komt het. De mooie stekken leverden niet direct vis op, maar de langere sloten gaven zeker resultaat. Vlot hadden we de eerste snoeken gevangen. 

Het was flink mis!

Soms heb je van die dagen. De vis behoorlijk actief, maar bijten… niet heel actief. Komt het door dressuur? Ach, wat maakt het uit. Al met al hadden we deze dag bijna 30 vissen kunnen vangen. 30 vissen hebben zich laten zien, maar ‘slechts’ 14 vissen daadwerkelijk gevangen.

Helaas… De knoepert, waarvan we schatten dat deze de meter+ grens voorbij stevende, hebben we ook deze keer niet gezien. Dit was alweer een vistrip in 2014. Zal deze nog rond zwemmen? We zullen het niet weten, maar we komen wel weer eens terug.

Tight lines!

Ps. op basis van ons bezoek hebben we onze informatiepagina over Polder Mastenbroek verder bijgewerkt.

Impressie van de vangsten van deze dag