Een tweede vistrip werd gepland. Wellicht Polder Middelblok in de regio Gouda Berg-Ambacht. Het idee was om samen te gaan vissen en wellicht dat mijn broertje, die in Berg-Ambacht woont, een dagdeel mee ging. Geen visser, maar wel gezellig en genieten! Zaterdag 15 november stond gepland.

Anderhalve week eerder. Lange beurs gedraaid, snel naar huis omkleden en squashen. Daar ging het helemaal mis…… Dat ik geen sterke rug heb was bekend, maar het schoot flink in mijn rug die avond. Daar waar mogelijk wat thuis werken en de tijd verstreek. Vraagt mijn vriendin: hoe ga je dat zaterdag doen? Je gaat toch naar Berg-Ambacht te vissen? SHIT!!! Mijn visdag kwam in gevaar. Een dergelijke afstand rijden met een gehavende rug was geen optie… SHIT!!!

De oplossing Polder Mastenbroek

Direct de telefoon gepakt. Hoe moesten we dit hebben? Al snel kwam de polderspecial er weer bij. Lukt autorijden helemaal niet was de vraag? Nou een half uurtje lukt nu ook naar het werk, dus dat valt binnen de mogelijkheden. Een oplossing was snel gevonden: Polder Mastenbroek tussen Zwolle, Kampen en Genemuiden.  Het idee was om zo lang te gaan vissen als de rug het toe stond. De visdag afzeggen was geen optie!

Zoals vele vissers bekend voor komt, de avond van te voren alles even klaar maken. Het weer zou niet fantastisch worden, dus regen pakje mee en gaan met die banaan. Op weg richting Polder Mastenbroek wat pech met de route, omleiding, maar dat was geen probleem want ik was ruim op tijd vertrokken. We hadden tussen 8.15 en 8.30 afgesproken. Om 7.55 kreeg ik telefoon!

 Alleen starten in Polder Mastenbroek

Toch geen ongeluk schoot direct door mijn hoofd! Mijn vismaat was ook ruim op tijd vertrokken, maar stond stil aan de andere kant van Zwolle. Uitlaat lag volledig onder de auto vandaan. Gelukkig enkel pech! Maar nu… Vervolg je weg maar naar Polder Mastenbroek en begin maar vast. Ik bel de ANWB wel even. Auto moet toch weer heel. Ik vervolgde mijn weg en besloot aan mijn kant van de polder dan maar te beginnen. Al snel weer telefoon. ANWB heeft ervoor gezorgd dat ik verder kan, maar ik rijd direct even door naar de garage. Ik moet vanmiddag toch weer terug naar Houten. Prima, begin ik vast met vissen… Koud nat en een beetje melkachtig water. Direct een stukje pakken met verschillende duikers, even testen wat de dag gaat brengen.

Auto is weer heel

Eerste kwartier nog geen actie het mooi stukje leverde helemaal niks op. Dan maar door de lange polder sloot in (Hasseltse Wetering). Telefoon, goed nieuws! Onderdelen waren besteld en binnen een half uur zou hij bij me zijn. Enthousiast wist ik te melden dat ik inmiddels de eerste had mogen haken.

Een half uur later stonden we samen midden in Polder Mastenbroek in het plaatsje Mastenbroek. Ik had de eerste drie al gevangen en nog een misser. En dat binnen 45 minuten. Dat beloofde een mooie dag te worden.

Kunstaas polder mastenbroek

Zelf viste ik deze dag voornamelijk met een chatterbait voorzien van een kikker (Gambler Cane Toad). Deze wisselde ik soms zeer succesvol af met een spinnerbait. Daar waar ik met de chatterbait soms stukken goed had afgevist en afsloot met een paar worpen met de spinnerbait, wist ik soms toch nog een visje te haken! Mijn vismaal viste met zijn vertrouwde bucktailspinner. Deze werd nog even afgewisseld door een streamer aan de vliegenlat, maar dat liet het weer eigenlijk niet goed toe.

Viswater Polder Mastenbroek

De polder kenmerkt zich door sloten variƫrend van 4 tot ca. 15 meter breed. Vergeet de kleine poldersloten zeker niet, dit kan leuke verrassingen opleveren.

Tijdens ons bezoek was het water redelijk troebel. Dit kwam door de rivierklei en de bemaling die actief was.

Vangsten

We hebben zelden zo’n goede visdag gehad als deze. Met totaal 18 snoeken variĆ«rend van 45 tot 94 ( welke er eerst van werd beschuldigd dat deze een vals gehaakte karper zou zijn) en diverse double hookers was dit weerzinwekkend. Nog niet eens gesproken over het aantal missers.

Ondanks een pech start, deze dag heerlijk genoten. We vroegen ons eerst af of hier ooit gebist wordt. Later die dag bleek dat de polder goed bezocht werd. Onze conclusie: dit was een van die dagen dat de snoek gewoon echt los was.

Vissen is geen vangen, maar het leek er deze keer wel op!

Tight lines!

Op basis van ons bezoek hebben we onze informatiepagina over Polder Mastenbroek verder bijgewerkt.