Polder Mastenbroek

Ligging van de polder

Polder Mastenbroek strekt zich uit tussen de IJssel en het Zwarte Water, globaal tussen de steden Genemuiden, Hasselt, Kampen en Zwolle. Ten zuidwesten van de polder ligt de IJsseldijk, ten noorden van de polder ligt de Kamperzeedijk, een voormalige zeedijk, en ten oosten de dijk van het Zwarte Water tot aan het Zwolle-IJsselkanaal, dat in het zuiden het Zwartewater verbindt met de IJssel. Door de polder loopt de spoorlijn Zwolle-Kampen. Onderaan deze pagina een Google Maps weergave van de locatie van deze polder.

Bekijk hier visverslagen van deze polder. 

Roofblei in Polder Mastenbroek

Vistrip naar Polder Mastenbroek Een polder die ons hart gestolen heeft. Niet alleen op basis van...

Dooie boel!

In polder Mastenbroek! In het najaar van 2016 is veel van mijn vrije tijd opgegaan in een...

Vistrip polder Mastenbroek

Een tweede vistrip werd gepland. Wellicht Polder Middelblok in de regio Gouda Berg-Ambacht. Het...

Achtergrond informatie

Polder Mastenbroek is een middeleeuwse polder in de gemeentes Zwartewaterland, Kampen en Zwolle en maakt deel uit van het Nationaal Landschap IJsseldelta in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is een van de oudste polders van Nederland. De kern van de buurtschap ligt in de gemeenten Kampen en Zwartewaterland.

Toen en Nu

Sinds april 2012 is er ook een website over het heden en verleden van de polder online, genaamd Mastenbroek Toen en Nu. Op deze website hebben bewoners van de polder verhalen en foto’s verzameld over de geschiedenis van de polder en de families die er al vele generaties wonen.

Meer informatie over de historie van deze polder en de belangenvereniging vindt u op deze website:  www.poldermastenbroek.nl.

Enkele vangsten in deze polder

Vissoorten

In deze polder zijn de volgende roofvis soorten gevangen:

  • Snoek
  • Baars
  • Roofblei
  • Snoekbaars

Naast roofvis  vindt u in deze polder blank- en ruisvoorns, brasem, kolblei, winde en zeelt. Tevens is de polder een geschikte polder voor het vissen op karper met de pen.

Visvergunningen

Voor een actueel overzicht van benodigde vergunningen verwijzen wij u graag door naar de Visplanner van Sportvisserij Nederland. Bekijk hier direct het overzicht van Polder Mastenbroek.

Visplanner voor de juiste vergunning om te snoeken in de polder

Impressie van de polder

Home » Polders » Polder Mastenbroek