Zaterdag 24 oktober: op naar de Meijepolder.

Donderdag even overleg: hoe laat wil je beginnen? Bij voorkeur op tijd, uurtje of 8? Euh ja dan moet jij om ca. 6.15 rijden. Tja… ik start liever op tijd, dus afgesproken.

Gek genoeg spring je op een visdag je bed uit. Niks niet moe of futloos, maar juist vol energie. Ik had er weer veel zin in. Een voor mij nieuwe polder.Ik had me goed voorbereid deze keer. De week er voor nog even wat bindmateriaal gehaald. Dus de collectie weer aangevuld met streamers en bucktailspinners. Boxen vol, hengels in de auto en ready to go.

 

Tegelijk reden we bij De Meern Zuid de snelweg af. Niet moeilijk zoeken naar de carpool dus. Overstappen en spullen in één auto en door naar het plaatsje Meije. Heerlijk als je dan over die kleine polderwegen rijdt, wetende dat daar de sloten zijn en je weer los kan. Aangekomen bij de plek zagen we direct een snoek jagen… Beloofde het een topdag te worden?

Het was een stukje lopen naar de hoofd wetering. Daar aangekomen eerst een bakje en koffie en los. Zelf kan ik echt genieten van het Nederlandse polderlandschap. Zo ook van de Meijepolder. Onderaan een impressie van het gebied waar wij gevist hebben.

De ochtend begon goed. Veel actieve vis. Al snel wisten we er een aantal te vangen, maar ook een aantal missers. We konden deze spreken over 2 types snoek:

  1. Maniacs: waren echt los en knalden er boven op.
  2. Twijfelaars: volgen, volgen, volgen…. that’s all!

Na de ochtend viel het even stil. Een taai stukje. Niks geen aanbeten en actie meer. Gelukkig werd dat in de loop van de middag weer beter. Het type 2 vis bleef je soms verbazen. Omdat het water vrij helder was konden we de snoek goed zien volgen. Tot aan de kant blijven volgen. Keer op keer. Met verschillende soorten aasjes. Keer op keer volgen. Ook dat is vissen en ook dat is genieten,


Grootste snoek van de dag (kleine 90cm)

In de loop van de middag werden we geconfronteerd met ‘koekalverij’. Wat moet je daar nou mee aan? De boeren waren actief bezig met de slootkanten, maar voor ons (lopend) onbereikbaar. De boerderij stond op ca. 1km lopen. Tja.. er van uitgaande dat een boer zijn veestapel kent, besloten we de natuur zijn werk te laten doen. Dit bleek een juiste beslissing, want even later zagen we in de verte een kalfje bij de koe lopen. Op onze terugweg zagen we het beter. Een bijna volledig zwart kalfje bij een bijna volledige witte koe. Al vissend op de terugweg zag ik ineens een aantal poten door de lucht gaan en het kalfje was weg. Euh…… Jep in de sloot!
Geen twijfels en direct die kant op gegaan. Kalfje uit de sloot getrokken en de moederkoe was zichtbaar blij en opgelucht. Even later kwam de boer al aan op zij quad en bedankte ons nog even.


Moederkoe opgelucht na het zwemavontuur van de kleine.

Een polder kenmerkt zich voor mij altijd door stukken water die je wilt blijven afvissen. Het ene stukje nog mooier dan het ander. Maar er komt een moment om te stoppen. Prachtige visdag gehad. Uiteindelijk 6 maniacs weten te vangen en ik denk wel een stuk op 10 twijfelaars mogen begroeten. Een dag vol visplezier in de Meijpolder.

Alvast voorzichtige plannen gemaakt voor de volgende trip. Polder boven Amsterdam.

Tight lines…

Impressie Meijepolder:

[Not a valid template]

Groenjassen die hebben geposeerd:

[Not a valid template]